Як повідомляє Суспільне: Миколаїв, в експозиції є зображення воїна монголо-татарської армії ХІV сторіччя з шаблею, списом та у типовому для степових військ легкому спорядженні.

Західноєвропейські лицарі представлені від ХІІ до ХV сторіччя. «Це повні обладунки. До речі, бойові. У цьому виступає один з учасників нашого клубу», — розповів член Асоціації реконструкторів Миколаївщини Євген Гвоздіков.

Середня вага обладунку — 30—35 кілограмів. Їх виготовляли переважно зі сталі. Мечі у лицарів також були важкими, дворучними, тому західноєвропейські воїни були неповороткими, але це компенсувалося низькою вразливістю. Ідея створення експозиції належить співробітникам музеїв — обласного краєзнавчого і суднобудування та флоту. Експонати та костюми надала Асоціація реконструкторів Миколаївщини.

За словами керівника асоціації Василя Цимбала, мета виставки — популяризувати історичну реконструкцію як явище. Окрема частина експозиції містить роботи миколаївської фотохудожниці Ольги Волкової. Саме вона змогла відтворити у світлинах задум реконструкторів. Презентовано майже сорок її робіт з частини проекту «Лицарська балада». Це вже про лицарів нашого часу.