На ній представлені п’ятдесят п’ять дитячих картин, під час створення яких юні митці надихалися творчістю самобутнього бердичівського художника, яскравого представника українського примітивізму Сергія Танадайчука, якому 9 травня виповнилося б 58 років.

Хоча доля відміряла майстру народної творчості недовгий вік — лише 39 літ, він залишив по собі значний творчий спадок. Сергій Танадайчук був по-справжньому закоханим у культуру Трипілля, захоплювався духовністю і поетичним світоглядом жителів давніх поселень. Народні традиції, Петриківське мистецтво і трипільська культура тісно переплелися, переплавились у його роботах в оригінальний стиль, якому притаманні казкові, напівчарівні образи, навіяні давніми дохристиянськими легендами й уявленнями про світ. Танадайчука часто ставлять в один ряд з такими титанами народної творчості, як Марія Примаченко та Катерина Білокур. Митець творив у різних техніках: живопис, розпис, писанки, витинанки, пластика, малюнки-вірші... Він також намагався передати любов до прадавнього мистецтва дітям і започаткував у Бердичеві унікальну школу витинанок.

Яскраві та магічні споконвічні образи і символи, які зачаровували митця, ожили і на картинах юних бердичівських художників. Надихаючись роботами Сергія Танадайчука, вони створили цілу галерею фантастичних звірів, казкових птахів, чудернацьких квітів і дерев... На відкритті виставки діти розповіли про свої роботи, а друзі та колеги митця поділилися спогадами про нього. На завершення заходу всі учасники виставки отримали пам’ятні відзнаки і подарунки, серед яких і дитяча «Жива книжечка» Михайла Пасічника, яку ілюстрував художник Сергій Танадайчук.

Фото з сайту Бердичівської міської ради.