Так, у міському центрі «Цветик-семицветик» відкрили три додаткові реабілітаційні групи. Про це повідомив відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови.

Групу денного перебування відвідуватимуть діти віком від 14 до 18 років. Встановлений режим роботи (до 17-ї години) дасть змогу батькам, які працюють, розпоряджатися своїм часом. Ще дві нові групи прийматимуть вихованців від 7 до 14 років у другу зміну. Зранку діти відвідуватимуть інклюзивне навчання в школах, а по обіді отримуватимуть реабілітаційні послуги в центрі. За словами міського голови Олександра Сєнкевича, це важлива подія для багатьох родин, які мріють, щоб їхні діти мали можливість робити такі звичні для всіх нас речі — вчитися та спілкуватися, мати друзів, розвивати свої таланти.

До цього часу батьки не мали можливості працювати, оскільки весь свій час приділяли дітям та турботі про їхнє здоров’я. Минулого року в центрі відкрито першу групу денного перебування, але з’ясувалося, що охочих влаштувати дітей для комплексної реабілітації набагато більше, аніж було місць. Тому мережу послуг з реабілітації збільшено.

Нині центр відвідують понад 100 миколаївців. Діти навчаються, отримують послуги з формування та розвитку соціальних навичок та вмінь, займаються ігровою та лікувальною гімнастикою, арт-терапією. Кваліфіковані фахівці забезпечують медсупровід, проводять логопедичні заняття та за потреби надають психологічну підтримку дітям і їхнім родинам.

Миколаївська область.