У розпорядженні громади є узбережжя біля сіл Коблеве, Рибаківка, Морське та Лугове. Як повідомляє «Суспільне: Миколаїв», торік туристичний збір з цих об’єктів становив 2 мільйони 275 тисяч гривень. На ці гроші громада встановила дорожні знаки, рятувальні станції тощо.

Проведенню курортно-туристичного сезону у 2021-му було присвячено виїзну нараду, що її провів голова Миколаївської ОДА Віталій Кім. Обговорили створення безпечних умов для відпочивальників, питання своєчасної сплати податків та зборів до бюджетів усіх рівнів, легалізації найманої праці. Також приділили увагу порядку відкриття оздоровчих закладів та підприємств, роботі служб контролю, залучених під час сезону. За словами Віталія Кіма, «маємо непогані прогнози щодо рівня відвідування у цьому році. Частково це обумовлено карантином і обмеженням виїзду за кордон». Серед сприятливих умов для миколаївських курортів є гарний стан доріг, ремонт яких розпочався минулого року в рамках програми «Велике будівництво».

Заступник коблівського сільського голови Іван Кепін розповів про роботу із забезпечення належного стану пляжів і прибережних територій. Нині тут виставлено 38 рятувальних постів. Днями відбудеться тренінг із фахівцями, які навчатимуть місцевих рятувальників перед початком сезону. За попередніми прогнозами, до кінця травня бази відпочинку будуть повністю готові. Планується завершити ремонтні роботи на місцевих дорогах, освітлення територій.

Готова до початку курортного сезону і поліція Миколаївщини, нести службу в цій зоні будуть сто правоохоронців.  Обласна влада, за словами голови Віталія Кіма, задля вдалого та безпечного проходження сезону контролюватиме епідеміологічну ситуацію на курорті.