Цими вихідними Україна вшановувала Героїв, які боронили країну в різні часи, а надто нині, коли на карті України майже не залишилося населеного пункту, звідки б не вирушили захисники на схід. Тож чи не у всіх містах і селах відбулися урочистості. Шану віддавали як полеглим воїнам, так і тим, котрі нині в строю.

У Львові представники ветеранських, волонтерських, патріотичних та молодіжних організацій пройшли урочистою ходою вулицями від пам’ятника Степану Бандері до пам’ятника Тарасові Шевченку. До маршу долучилися голова обласної ради Ірина Гримак та народні депутати України.

Біля пам’ятника Тарасові Шевченку під марш оркестру Національної академії сухопутних військ розгорнули великий синьо-жовтий прапор.

Відбулися урочистості й в родинному селі Євгена Коновальця Зашкові. До пам’ятника героя поклали квіти й провели чин екуменічної панахиди. На Личаківському кладовищі у Львові на полях почесних поховань поклали квіти до могил Героїв Небесної Сотні та воїнів АТО/ООС.

«Війна на сході країни змусила нас учергове замислитися, наскільки важливим є життя кожного з нас, наскільки важливо бути в душі і в серці українцем, наскільки важливо боронити свою рідну землю. У День Героїв ми віддаємо шану воїнам, які загинули за Україну, і вшановуємо захисників, які є нині з нами. Віримо, новітня історія — це остання трагічна сторінка. Попереду — успішне майбутнє нашої держави», — заявила голова обласної ради Ірина Гримак.

Напередодні в селі Стрілки Бібрської міської ради перепоховали останки невідомих вояків УПА, які загинули від рук енкавеесників. Їх віднайшов під час експедицій меморіально-пошуковий центр «Доля».

Фото прес-служби міськради.