Водночас працівникам тамтешнього підрозділу МПО передали пожежний автомобіль і необхідне для роботи обладнання.

Реконструкція згаданої споруди для розміщення в ній пожежного депо стала можливою завдяки міжмуніципальному співробітництву. Адже така ініціатива народилася ще тоді, коли Великорублівської сільської громади в її нинішньому форматі не було. Тоді одразу шість сільських рад тепер уже колишнього Котелевського району об’єдналися для участі в обласному конкурсі проектів розвитку територіальних громад. Їхній проект як один із переможців отримав співфінансування з обласного бюджету.

А втілили його в життя вже після того, як минулого року ті ж таки сільради згуртувалися в одну громаду. Зрозуміло, що для повноцінного функціонування місцевої пожежної охорони з її бюджету доведеться виділяти немалі кошти. Однак такі витрати потрібні не для чиєїсь забаганки, а для безпеки понад чотирьох з половиною тисяч земляків, які мешкають у громаді та потребують захисту, зокрема, й від витівок червоного півня. Надто з огляду на те, що цю місцину огортають лісові масиви, до яких також прикута особлива увага державних і комунальних вогнеборців.

Зрештою, загальна площа зони відповідальності розташованої у Великій Рублівці МПО сягає 389 квадратних кілометрів. На цьому під час урочистостей із нагоди відкриття оновленого осередку вогнеборців у Великій Рублівці наголосив заступник начальника ГУ ДСНС в області Ярослав Любецький. Останній вручив керівникові тамтешнього підрозділу ключі від пожежної машини, біля якої присутні на урочистостях сфотографувалися на згадку (на знімку). Сьогодні в області діють уже чотири десятки осередків МПО. А загалом у громадах регіону планують створити 74 такі підрозділи.

Фото із сайту Головного управління ДСНС в області.