Цьогоріч у ньому братимуть участь 17 команд юнаків і дівчат з різних областей. Вони ознайомляться із сучасними традиціями та насиченими буднями бойової підготовки українських десантників, відпрацьовуватимуть основи військово-спортивної підготовки, стрілятимуть зі справжньої зброї, братимуть участь у тактичних заняттях на полігоні й воєнізованих естафетах, а також матимуть змогу поспілкуватися з десантниками — учасниками бойових дій.

Крім цього, програма вишколу передбачає подолання вогневої штурмової смуги перешкод, практичні заняття на тренажерах повітрянодесантного комплексу, заняття з тактичної медицини та протимінної безпеки.

Як розповів бунчужний вишколу «Джура-десантник» Владислав Швець, мета таких заходів — виховання патріотичної молоді, готової захищати незалежність і територіальну цілісність України в десантно-штурмових військах. «Насамперед, це — формування військового духу, військового братерства, здорового націоналізму, правильного мілітаризму. Але найголовніше, що дітям це подобається. Тут зібрана найкраща молодь з числа найбільш підготовлених і в спортивному, і в моральному плані, щоб взяти участь у вишколі і витримати це навантаження та дисципліну», — наголосив він.