Метою діяльності нової структури стане забезпечення дотримання прав ветеранів війни, розвиток системи їх соціального захисту, підвищення рівня медичного забезпечення, психологічної реабілітації, соціальної та професійної адаптації, а також гідного вшанування пам’яті та формування образу ветерана. Також управління займатиметься питаннями підтримки внутрішньо переміщених осіб з урахуванням основних засад державної політики та потреб внутрішньо переміщених осіб з метою забезпечення їх ефективної інтеграції.

Управління у справах ветеранів війни та внутрішньо переміщених осіб — це перший в Україні пілотний проект який, можливо, буде розповсюджений по територіям інших областей та міст України. На території Миколаївської області схожі структури планують створити і в територіальних громадах. Начальником управління депутати затвердили відомого в Миколаєві учасника війни на Донбасі Юрія Степанця. Його ж обрали на посаду заступника Миколаївського міського голови. 

Юрій Степанець розповів, для чого створена нова структура.

«По-перше, ветеранів російсько-української війни в Миколаєві понад 12 тисяч осіб. І, на жаль, їх кількість зростатиме. Війна триває. Військові частини підписують контракти з новими людьми, які служитимуть, у тому числі, і в зоні ООС, — зазначив він. — По-друге, в Миколаєві національно-патріотичне виховання молоді не на належному рівні. Управління сприятиме цьому вектору розвитку нашого суспільства. По-третє, у Миколаєві проживають понад п’ять тисяч внутрішньо переміщених осіб, якими сьогодні ніхто не опікується. Необхідно їм приділити увагу. Також у складі управління будуть фахівці, які опікуватимуться сім’ями загиблих».

Після вирішення всіх організаційних та кадрових питань управління запрацює в жовтні нинішнього року.

Миколаїв.