На знімку: голова Вінницької облради В’ячеслав Соколовий (ліворуч) вручає диплом переможця керівнику Жмеринської ОТГ Анатолію Кушніру (крайній праворуч).

Загалом на участь у змаганні було подано 213 проектів, 70 з яких комісія визнала кращими. Найбільше таких у категорії «Сучасна громада» (40). Кошти на реалізацію проектів «Безпечна громада» отримають 13 переможців. «Доступні послуги», «Культурний розвиток громади», «Здоров’я жителів громади», «Інклюзивна громада» та «Спроможна громада» — у цих категоріях кращими названо від одного до п’яти проектів.

Фінансова винагорода на кожен сягає до 350 тисяч гривень. Щоправда, з обов’язковою участю в співфінансуванні громади у розмірі 50 відсотків від отриманої винагороди. Це також стосується районних рад.

Громадам з населенням до десяти тисяч мешканців надана «знижка»: їхня участь у співфінансуванні становить 30 відсотків від отриманої суми.

Голова Вінницької облради В’ячеслав Соколовий, вітаючи переможців, подякував їм насамперед за активність, за якісну підготовку проектів, зосередження на вирішенні невідкладних завдань.

Заступник голови облради Дмитро Чаленко звернув увагу на те, що кожна із 63 ОТГ, створених в області, долучилася до участі в конкурсі. Посадовець побажав переможцям успішного втілення в життя підготовлених проектів. Нагадав, що це така сама відповідальна справа, як підготовка документів на конкурс.

Фото із сайту Вінницької обласної ради.