Один з етапів реалізації проекту «Ревіталізація замку Краснодвір».

Участь у ній можуть узяти органи місцевого самоврядування, громадські та благодійні організації, агенції регіонального розвитку та комунальні підприємства.

Як повідомили в Івано-Франківській облраді, проекти мають стосуватися збереження та популяризації історико-культурної та природної спадщини, розвитку спорту в гірських громадах, безпеки громад Карпатського регіону, подолання наслідків COVID-19 для закладів охорони здоров’я та суб’єктів підприємництва.

Програму підтримки ініціатив місцевих карпатських громад у 2018 році започаткувала Асоціація «Єврорегіон Карпати-Україна». Фінансування здійснюється за кошти обласних бюджетів Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської та Чернівецької областей. Проектні заявки приймають до 18 червня. За умови внесення 20 відсотків особистих коштів переможці конкурсу можуть отримати на реалізацію своїх проектів до 250 тисяч гривень.

Івано-Франківщина торік мала найбільше переможців серед чотирьох прикарпатських областей. Зокрема, тут реалізували ініціативи «Еко-щит Дністра», «Галич з висоти пташиного польоту», «Рогатин туристичний», «Віртуальна Делятинщина», «Яремче на долоні», «Ревіталізація замку Краснодвір», «Музей — скарбниця громади» Ямницької ОТГ, «Популяризація історико-культурної спадщини «Станіславська колегіата» в Івано-Франківську», «Незвисько — переправа крізь століття» тощо.

«Тепер можна повторно подавати проекти, які торік не ввійшли до числа переможців», — акцентує Галина Литвин (на знімку), виконавча директорка Асоціації «Єврорегіон Карпати-Україна». — Грантова підтримка надається й інфраструктурним заходам (будівництво, капітальний ремонт, придбання обладнання), і «м’яким» (організація заходів, виготовлення промоційних матеріалів, інші послуги). Усі проекти мають бути завершені до кінця року».

Івано-Франківська область.

Фото автора.