Основний задум організаторів — виховання в підростаючого покоління почуття любові та патріотизму до своєї країни та підтримка талановитих дітей і підлітків.

«Я рада бути причетною до такої чудової події. Щорічно беручи участь у різних заходах, наголошую, що саме такі події є найважливішими, адже в них беруть участь діти. Як я вже не раз повторювала, діти — це найцінніше, що в нас є. Тому необхідно приділяти увагу вихованню майбутнього покоління, розвивати почуття любові до своєї країни. Такий конкурс також є чудовою можливістю для розкриття творчої натури та таланту наших діток. Адже формування художніх навичок розширює уяву, прищеплює естетичний смак, спонукає дитину до креативного мислення», — ділиться Елла Рєпіна.

Масштаби заходу виявилися неочікуваними. Так, у конкурсі взяли участь не тільки школярі Маріуполя. Свої малюнки надіслала дітвора також із Волноваського району Донецької області та Запорізького району Запорізької області. Незважаючи на те, що конкурс проводився вперше, на адресу приймальні народного депутата Елли Рєпіної в Маріуполі було надіслано понад 150 робіт. Загалом у конкурсі взяли участь діти з 16 шкіл.

«Повинна сказати, що результати перевершили всі очікування. Дуже активно проявили себе школярі не тільки Маріуполя, — роботи надходили навіть із сусідніх району та області», — зазначає парламентарій.

У фокусі сюжету дитячих робіт — природні ландшафти, історичні будівлі та події, українські орнаменти, елементи традиційного вбрання. Часто у роботах зустрічається образ молодої дівчини, вбраної у вишиванку та традиційний український вінок. Саме так своїми малюнками діти виразили патріотичні почуття та любов до Батьківщини.

«Ми не сумнівалися в тому, що сучасні школярі — надзвичайно талановите, думаюче, небайдуже покоління, а тому, вивчаючи роботи дітвори, ми лише переконалися у цьому в черговий раз. У кожній роботі по-своєму, але надзвичайно влучно через символічні образи передано любов до рідного краю», — повідомляє народна депутатка.

Елла Рєпіна відзначила загальний високий рівень виконання робіт, а також додала, що велике враження справили всі малюнки і важко було вибрати найкращі, й саме тому було вирішено розширити кількість призових місць. Тож у результаті було визначено 16 переможців, які отримали дипломи та яскраві подарунки від народного депутата. Проте жоден учасник конкурсу не залишився без уваги. Усі діти отримали похвальні листи та солодкі подарунки. Також нагороджено подяками колективи шкіл, які допомагали в організації та проведенні конкурсу.

Варто зазначити, що під час оцінки конкурсних малюнків зверталася увага на цікаве творче рішення, рівень володіння технікою виконання, якість, неординарність, яскравість і виразність виконання малюнка, відповідність віку.

«Я вдячна всім діткам, які взяли участь у конкурсі, за їх творчість і за любов до країни, яка знайшла своє відо-
браження в прекрасних малюнках, батькам та вчителям — за підтримку та допомогу в організації такої чудової події. Ми й надалі плануємо організовувати такі заходи, а попереду на нас чекає другий етап конкурсу малюнків, приурочений до тридцятої річниці Дня Незалежності України, на який я чекаю з нетерпінням», — резюмувала народна обраниця.

Фото надано автором.