В Одесі відбулося виїзне засідання Комітету Верховної Ради України із прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин, який очолює Дмитро Лубінець.

Робоча група, яка розробляє нову редакцію закону про національні меншини, спеціально обрала Одеську область для проведення чергового круглого стола із представниками громадських об’єднань, адже саме в цьому регіоні компактно проживають представники багатьох національних меншин.

Вітаючи на нараді всі зацікавлені сторони, які приєдналися до зустрічі, Дмитро Лубінець сказав: «Цей закон буде спрямований на захист прав громадян України, які є представниками нацменшин. До Одеси приїхали для того, щоб зустрітися із представниками нацменшин, почути про проблеми й пропозиції з їх рішення».

Голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький констатував: «Представники ста тридцяти трьох різних народів і понад сорока конфесій об’єднали на одеській землі свої долі, і це не тільки духовно збагатило її, а й надало неповторного колориту. Одещина офіційно, на європейському рівні, була визнана лабораторією міжнаціональних відносин». Він також зазначив, що особливого значення національно-етнічні питання набувають у контексті децентралізації й адміністративно-територіальної реформи.

Одеська область.