На будівельному майданчику працюють майже півтори сотні людей і десятки одиниць техніки. Зараз активно зводять три нові трибуни. Капітально ремонтують Східну та ще три створюють із нуля. Західна матиме окрему чотириповерхову будівлю з конференц-залом, коментаторською, приміщеннями для журналістів, ВІП-зоною. З диспетчерської керуватимуть системами відеоспостереження, освітленням і електронними табло. Трибуни зможуть розмістити більш як 19 тисяч уболівальників. По периметру стадіону встановлять електронні турнікети. Кожний крок реконструкції — за стандартами ФІФА й УЄФА.

Уже приступили до обладнання освітлення, підготували основу під фундамент для прожекторів.

«Щоразу, коли ми сюди приїжджаємо, бачимо великі зрушення. Матимемо сучасний стадіон не тільки для футбольних матчів — на арені займатимуться вихованці дитячо-юнацької спортивної школи», — сказав народний депутат України Юрій Корявченков (СН).

Під трибунами облаштують спортивні зали, роздягальні та тренерські. Тут можна буде займатися важкою атлетикою, боксом, фітнесом, різними видами боротьби.

«Об’єднуючи зусилля держави, області, міста і промислових підприємств, будуємо грандіозний об’єкт спортивної інфраструктури. Це ефективна співпраця в рамках програми «Велике будівництво» і стратегії розвитку міста», — уважає міський голова Костянтин Павлов.

Футбольне поле вкриють натуральним професійним газоном, обладнають системи дренажу, поливу й підігріву. А на легкоатлетичному майданчику з’являться бігові доріжки та зона для стрибків із жердиною.

Також у рамках «Великого будівництва» за рахунок співфінансування з державного й обласного бюджетів тривають ремонтні роботи й у спортивному комплексі «Спартак» криворізької ДЮСШ № 3. Загальна площа стадіону — 18 011,2 м2.

Вартість проекту — 170 млн грн.

Після зміни підрядника на старій трибуні повністю демонтували сидіння, виконали цегельне мурування, на футбольному полі уклали газон, готова кросфіт-арена. Готуються до розгляду питання про присвоєння стадіону категорії першого рівня, що дасть змогу проводити тут змагання першої і другої ліги.

«Після завершення робіт одержимо сучасний стадіон, на якому проходитимуть як внутрішні матчі, так і міжнародні. «Спартак» зможе розмістити 7 116 глядачів. Можна буде проводити матчі з футболу, волейболу, баскетболу. Відремонтований також буде тенісний корт», — зазначив Юрій Корявченков.

Фото Дніпропетровської ОДА.