Починаючи з першого червня цього року вартість однієї поїздки становить 10 грн (замість шести), а також 12 грн у нічний час (до підвищення було вісім). Таку само ціну, 12 грн, платитимуть пасажири за поїздку до сільських населених пунктів, що увійшли до складу Вінницької міської ОТГ.

У повідомленні на сайті міськради зазначено, що тарифи затвердили з об’єктивних причин. Головною з них називають істотне скорочення пасажиропотоку (на 62%), спричиненого карантинними обмеженнями через пандемію COVID-19.

Незважаючи на це, збережено безплатні перевезення для пільговиків: учасників бойових дій, тих, хто захищав країну на Донбасі, інвалідів війни, ліквідаторів аварії на ЧАЕС першої і другої категорій. Учні 1—5-х класів мають можливість їхати у маршрутках за половину вартості.

Наголошується, що до уваги взято зростання цін на пальне, запасні частини та новий рівень мінімальної зарплати. Посадовці нагадують вінничанам, що вартість проїзду у маршрутках не змінювалася з 1 липня 2018 року.

Нині обговорюється питання підвищення ціни для проїзду у трамваях, тролейбусах і автобусах. За інформацією керівника КП «Вінницька транспортна компанія» Михайла Луценка, підприємство зазнає збитків також через скорочення кількості пасажирів. Тому змушені звертатися з пропозицією затвердити нові тарифи.

На сайті міськради була розміщена петиція, щоб влада не змінювала тариф. За короткий час вона набрала необхідну кількість голосів підтримки. Однак подорожчання це не зупинило.

Вінницька область.