На засіданні розглядали питання щодо поглиблення інтеграції України до НАТО та заслухано звіти про виконання попередніх рішень. Про це на брифінгу повідомив Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов, зазначивши, що до порядку денного було внесено вісім питань.

За його словами, одноголосно ухвалено рішення за підсумками обговорення питання про невідкладні заходи щодо поглиблення інтеграції України до Північноатлантичного альянсу, яке розглядалося в режимі «таємно».

Крім того, в режимі «таємно» обговорювали питання про безпекову ситуацію на адміністративній межі з тимчасово окупованою Автономною Республікою Крим, а також у Херсон-ській, Запорізькій, Одеській, Миколаївській і Донецькій областях.

«Ідеться про доручення Президента, яке він дав 27 квітня, перебуваючи в Херсоні, — опрацювати, зробити додаткові кроки щодо гарантування безпеки саме на цих територіях. — сказав О. Данілов. — Рішення ухвалено одноголосно».

РНБО ухвалила звіт про результати проведення огляду загальнодержавної системи боротьби з тероризмом, а також прийняла рішення про розширення мережі ситуаційних центрів, які функціонують у секторі безпеки і оборони.

Серед іншого, було обговорено питання про розвиток авіабудівельної галузі на найближчі роки та про направлення національного контингенту для участі України в місії ООН для стабілізації ситуації в Демократичній Республіці Конго.

Було також заслухано звіти про виконання ухвалених раніше рішень. Зокрема, МВС звітувало про виконання рішення РНБО від 14 травня 2021 року про застосування персональних спеціальних обмежувальних санкцій. Водночас О. Данілов наголосив, що стосовно кожного фігуранта санкційних списків проводиться ретельна перевірка. Також, як повідомляє прес-служба РНБО, було за-слухано звіт про виконання протокольного доручення щодо необхідності врегулювання використання об’єктів державної власності у Конча-Заспі та Пущі-Водиці.

РНБО також проведе перевірку даних 134 громадян України, стосовно яких запроваджено санкції США, і за її підсумками в разі потреби будуть ухвалені відповідні рішення.

Під час засідання обговорювалось також питання внесеного Президентом законопроекту «Про запобігання загрозам національній безпеці, пов’язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)».