Закрився і «Бандурний абонемент», що почався ще в жовтні 2019 року. Тепер нарешті відновилися і повноцінна робота філармонійного центру, і такий незвичний абонемент.

Символічно, що після великої перерви першим його учасником став один з найкращих колективів країни. І що важливо — з оновленим проектом. «Капела бандуристів імені Остапа Вересая під керівництвом заслуженої артистки України Раїси Борщ, головного хормейстера, заслуженого працівника культури України Миколи Борща — це творчий колектив, який перебуває у постійному пошуку нових фарб виразності», — каже автор і ведучий проекту, заслужений діяч мистецтв України, доктор мистецтвознавства Олег Васюта.

Глядачам і слухачам була представлена «Лісова пісня» Лесі Українки — фантастична історія кохання, драма-феєрія, що належить до числа найвищих здобутків світової літератури.

Після пандемії артисти повертаються на сцену — ніби повертаються до життя після тривалого сну. «Ми прокинулись, зголодніли без пісень, танців, веселощів. Засумували без роботи, яка приносить радість і насолоду і нам, і глядачам», — кажуть учасники постановки.

Фото надано прес-центром Чернігівського філармонійного центру.