В основу концепції відзначення ювілейної дати покладена ідея бачення незалежності як мрії, якої прагнули багато поколінь українців. Квітка також має стати своєрідним зверненням до нації.

Так, на Рівненщині обрали жовто-блакитні кольори і герб, зазначає Тетяна ПАНАСЮК.

Тим часом на Івано-Франківщині — це квітка із зображенням пелюсток у вигляді національного синьо-жовтого прапора Української держави, червоно-чорної — Української Повстанської Армії та галки на білому тлі, інформує Людмила СТРАЖНИК.

Унікальна квітка-логотип Кіровоградської області (на знімку) виконана в малиново-жовтих кольорах. На ній зображено скіфський орел — емблема, що вважається символом великодушності, проникливості й справедливості та сили і влади, інформує наш власкор Петро МЕЛЬНИК.

Луганщина отримала квітку синього кольору, на пелюстках якої розмістили зображення герба області, повідомляє наш кореспондент Іван ТЕРЕЩЕНКО.

До речі, використовувати свої символи, зокрема унікальну квітку, можуть у регіонах усі охочі без додаткових погоджень і дозволів. Для цього треба скористатися відповідним ресурсом.