Львівський міський голова Андрій Садовий, голова Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький, Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков, голова Львівської обласної ради Ірина Гримак.

Про це заявив Голова Верховної Ради Дмитро Разумков, виступаючи перед учасниками Першого всеукраїнського форуму судових експертів у Національному університеті імені Івана Франка у Львові.

«Інвестиції не приходять тому, що бізнес не впевнений, що його інтереси будуть захищені, що правила і закони будуть однаковими для всіх, що в країні визнається верховенство права. Тому проведення судової реформи — ключове питання для нашої держави», — заявив Дмитро Разумков.

Успіхів у роботі учасникам форуму побажала і голова Львівської обласної ради Ірина Гримак: «У сучасному світі ваша думка, ваша оцінка часто можуть вплинути на долі людей. Глибоке розуміння цього буде в основі вашої роботи».
Голова парламенту зустрівся зі студентською молоддю.

«Це славетний університет з історією. Вам пощастило в ньому навчатися. Я бажаю, щоби після закінчення ви гордо несли його ім’я і працювали на користь держави», — зазначив глава парламенту.

У коротенькій вступні частині він відмітив дружню робочу атмосферу між молоддю і викладачами. А далі зустріч перейшла в діалог.

— Чи зможемо вас побачити як самостійного гравця на політичній арені? Чи не збираєтесь у Президенти?

— Я впевнений, що кожен повинен працювати на своїй позиції. Зараз ще є час до виборів. Хоча розумію, що вибори розпочинаються наступного дня після виборів. Але нам треба думати не про вибори, а про обіцянки, які ми давали.

— Коли приймуть закон про колаборацію?

— У нас достатньо законодавчих механізмів, щоб притягнути до відповідальності тих, хто працює проти держави.

— Що було найважчим за два роки на посаді Голови Верховної Ради?

— Бували важкі дні, багато робочих моментів. Незвичним був початок роботи, коли треба було зайти до президії сесійної зали. На перших порах був якийсь страх. А потім почалася робота. Я із задоволенням виконую свою роботу. Хотілось би, щоб не було днів, які називають найскладнішими.

Студенти ще запитували про децентралізацію, зміни до Конституції, малі стипендії.

А під час виступу на VIII Всеукраїнському форумі місцевого самоврядування у Львові Голова Верховної Ради наголосив, що місцеві ради всіх рівнів мають працювати злагоджено та досягати згоди з важливих для громади питань. Дмитро Разумков відзначив необхідність співпраці центральної та місцевої влади. «Я вважаю, що спільна робота повинна бути і в парламенті. Сподіваюся, нам це вдається, ми дуже часто досягаємо консенсусу з багатьох питань. Таку ж саму роботу я хотів би бачити на рівні всіх рад, починаючи від Верховної, закінчуючи сільською. Люди точно не розуміють чвар. Для них всі ми — єдина влада. Тут не буде більшості або опозиції. А буде питання, чи якісно ти робиш свою роботу», — сказав Дмитро Разумков.

Студенти Львівського національного університету імені Івана Франка під час зустрічі з главою парламенту.

Водночас Голова Верховної Ради акцентував на необхідності будувати партнерські відносини як по вертикалі центральна — місцева влада, так і на горизонтальному рівні між регіонами.

Глава парламенту повідомив, що наступного пленарного тижня планується розгляд у першому читанні проекту закону «Про заходи, спрямовані на подолання кризових явищ та забезпечення фінансової стабільності на ринку природного газу» (№ 3508-д).

Крім того, Дмитро Разумков наголосив на важливості завершення реформи децентралізації, фінальним етапом якої має стати ухвалення відповідних змін до Конституції України. Водночас він висловив сподівання, що для успішного проведення реформ в Україні докладатимуть зусиль не лише центральна влада, а й місцева.

Під час другого дня перебування на Львівщині Голова Верховної Ради Дмитро Разумков ознайомився з роботою клінічної лікарні швидкої допомоги Львова, яка прийняла найбільше ковідних хворих, і відвідав Міжнародний центр миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного на Яворівському полігоні. Цей найкращий в Європі військовий полігон став горнилом кадрів для Збройних Сил України під час російсько-української війни.

Вл. інф.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.

Більше фото тут.