Руслан Марцінків, Ярослав Коретчук та Олександр Сич (зліва направо).

Її урочисто відкрили 14 червня, в день відзначення 130-річчя відомого українського військового та політичного діяча, полковника армії УНР.

На виставці представлено фотоматеріали та документи, що відображають життєвий шлях уродженця Львівщини Євгена Коновальця — від навчання та створення націоналістичних організацій і гуртків до участі у військових операціях та політичних процесах перших десятиліть минулого століття в Україні та діаспорі.

В урочистому відкритті виставки взяли участь голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич та міський голова Руслан Марцінків. Вони відзначили керівну роль Євгена Коновальця у створенні Організації українських націоналістів та Української військової організації, що вважається найуспішнішим українським політичним проектом ХХ століття.

Директор музею визвольних змагань Ярослав Коретчук є ініціатором створення кімнати-музею Євгена Коновальця в Івано-Франківську. І водночас працює над пошуком матеріалів про полковника УНР.

«Євген Коновалець кілька разів бував на Прикарпатті, — повідомив нашому власкору Ярослав Коретчук. — Зокрема — у місті Станіславів (нинішній Івано-Франківськ), а саме під час військового параду на честь Злуки у 1919 році. Коновалець часто бував протягом 1921-го у Ворохті, де навідувався до родини Федаків і познайомився із майбутньою дружиною Ольгою Федак».

Фото зі сторінки Ярослава Коретчука у Фейсбуці.