Народний депутат від КПУ Оксана Калетник (на знімку) закликала голову Вінницької обласної держадміністрації Івана Мовчана негайно вжити заходів для відновлення нормальної роботи реєстраційної служби в місті Немирів.
За словами народного депутата, державний реєстратор Немирівського району Олег Чухно вже кілька місяців поспіль не з’являється на робочому місці, посилаючись на хворобу. Через це реєстрація майнових прав у Немирові фактично паралізована, але місцева влада і керівництво області вдають, що цієї проблеми не існує.
— На мою адресу надходять скарги від жителів Немирова, від нотаріусів, про те, що вони не можуть вчасно та в повному обсязі проводити операції із реєстрації майнових прав, тому що державний реєстратор або загадково зникає, або хворіє, і ця епопея триває вже кілька місяців, — каже Оксана Калетник. — При цьому невидимий для громади державний реєстратор Чухно напевно не забуває отримувати заробітну плату державного службовця вчасно і в повному обсязі, хоч насправді не виконує своїх обов’язків.
На думку народного депутата, причина такої поведінки державного реєстратора може бути пов’язана з тривалим корпоративним конфліктом на місцевому горілчаному заводі.
— Якщо це справді так, поведінка чиновника повинна отримати належну оцінку з боку керівництва Державної реєстраційної служби, — зауважує Оксана Калетник. — Адже ніхто не буде заперечувати, що державний службовець у жодному разі не повинен відстоювати одну із сторін конфлікту, він зобов’язаний виконувати покладені на нього обов’язки і працювати на потреби місцевої громади.
Народного депутата найбільше обурює те, що місцева влада робить вигляд, що не помічає беззаконня, і не вживає заходів для вирішення проблеми в інтересах громади. «Я закликаю керівника Вінницької області пана Мовчана негайно вжити заходів і розв’язати це питання, забезпечити тим самим законні права жителів Немирова на проведення реєстраційних і майнових операцій, а голову райдержадміністрації Петра Михайленка — доповісти йому про те, що відбувається насправді, — наголошує Оксана Калетник. — Хоч нізащо не повірю, що главі області про цю проблему нічого не відомо!»
Народний депутат звертається до керівника Вінниччини пана Мовчана з конкретними запитаннями: «Чому не проводиться перевірка роботи державного реєстратора? Чому на Вінниччині при владі досі тримають чиновників, які отримують державні гроші за посади і нічого при цьому не роблять?» За її словами, бездіяльність влади автоматично означає, що вона стає на той чи інший бік корпоративного конфлікту. «Влада ж потрібна для того, щоб вирішувати проблеми громадян! — нагадує народний депутат. — А якщо чиновники не хочуть допомагати місцевій громаді, постає питання необхідності їх перебування на державних посадах».
Нагадаємо: народний депутат від КПУ Оксана Калетник запропонувала парламенту створити тимчасову слідчу комісію з розслідування обставин припинення роботи державних реєстрів у жовтні ц. р. Відповідний проект постанови (№3600) зареєстрований у Верховній Раді 12 листопада 2013 року.
 
Вінницька область.