Минулого тижня під час «Години запитань до уряду» у Верховній Раді України народний депутат Максим Заремський звернувся до вищих посадових осіб держави щодо кількох важливих для нашого округу питань, для вирішення яких необхідне втручання з боку Кабінету Міністрів України, а саме:

1. Під час червневого паводку 2020 року було пошкоджено надводний газовий перехід «Джурів — Банилів», що розташований на території Вижницького району. До цього часу, через відсутність відповідних коштів та спірне питання між АТ «Прикарпаттягаз» та Басейновим управлінням водних ресурсів річок Прут та Сірет, питання в частині визначення особи, яка повинна проводити руслорегулювальні роботи та відновлення пошкодженої системи газопостачання, яка проходить через місцеві річки, так і залишається невирішеним. Відповідно не відбулося повної та правильної ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. Тим часом села Банилів та Слобода-Банилів досі залишаються без газу.

Народний депутат України також зазначив, що вживає з цього питання в межах повноважень всіх можливих компромісних заходів задля його вирішення. Він наголосив на необхідності з боку уряду втрутитися в ситуацію та виділити додаткові кошти з державного бюджету на відновлення надводного газового переходу.

2. Громади гірських територій 202-го округу просять розглянути можливість передачі у розпорядження та користування землі лісового фонду колишніх лісів АПК, які перебували у власності колективних сільськогосподарських підприємств. Народний депутат зазначає, що позитивне рішення створить умови для спроможності та самодостатності гірських громад. Це питання взято представниками уряду на розгляд та опрацювання.

Також минулого тижня Максим Заремський випустив низку відеороликів, в яких він розповідає про свої передвиборчі обіцянки, а також акцентує увагу на шляхах та вжитих кроках до їх практичної реалізації.

Зокрема, розбудова та відновлення інфраструктури 202-го виборчого округу буде значним поштовхом до розвитку зеленого туризму, збільшення зайнятості населення, створення нових робочих місць та покращення добробуту місцевих жителів. І одним з основних кроків до цього є необхідність відкриття міжнародних пунктів пропуску з Республікою Румунія. За інформацією Державної митної служби України, до кінця цього року планується відкриття МПП «Красноїльськ — Вікову-де-Сус», а в наступному році заплановано відкриття МПП «Руська — Ульма» та «Шепіт — Ізвоареле-Сучевей».

З цих питань Максим Заремський надсилав чимало депутатських запитів та звернень до керівництва нашої держави в частині виділення додаткових коштів з державного бюджету чи надання в межах їх виключних повноважень допомоги у вирішенні тих чи інших питань виборчого округу.

За сприяння народного депутата України територіальні громади 202-го виборчого округу отримають 10 млн грн коштів субвенції з державного бюджету на соціально-економічний розвиток. Пропозиції на ще 10 млн грн будуть подані ним найближчим часом.

Крім того, Максиму Заремському як члену Комітету Верховної Ради з питань бюджету вдалося переконати інших членів комітету у необхідності виділення для території 202-го виборчого округу коштів Державного фонду регіонального розвитку на суму більш як 50 млн грн. Ще низку об’єктів буде побудовано чи реконструйовано в рамках Програми Президента України «Велике будівництво».

Нещодавно народний депутат України Максим Заремський також розповідав про проведену роботу в передачі «Після новин» на одному з місцевих каналів. Основними тезами його виступу були: підтримка пріоритету гірських територій, необхідність перегляду проведення освітніх, медичних та культурних реформ на таких територіях, вжиття заходів щодо недопущення скорочення поштових відділень, необхідність надання державною пільг для зайняття підприємництвом молоддю, відновлення роботи надводного газового переходу «Джурів — Банилів» тощо.

Повну версію інтерв’ю можна переглянути на офіційній сторінці народного депутата в соціальній мережі Facebook та на його офіційній сторінці https://zaremskiy.com.

Робота народного депутата України Максима Заремського триває.