Завдяки національному проекту освітньої онлайн-платформи «Дія. Цифрова освіта» половина з них отримала нову комп’ютерну техніку. Її для книгозбірень надали іноземні партнери. А міський бюджет допоміг із коштами, аби в бібліотеках з’явився Інтернет. Тепер сільські книгозбірні стали офіційними хабами проекту освітньої онлайн-платформи. Це означає, що жителі цих сіл зможуть безплатно отримати доступ до сайту «Дія. Цифрова освіта» та пройти навчання з цифрової грамотності.

Для селян хмельницької громади це важливо, оскільки більшість послуг тепер вони отримують у  місті. Щоб не витрачати час на поїздки до різних установ, зможуть отримувати їх онлайн. Найбільшою популярністю користуються такі, як перекази грошей на картку, замовлення товарів в Інтернеті, купівля квитків, оплата комунальних послуг, передача показників лічильників, поповнення телефонних рахунків тощо.

Навчальні відео, які передбачені проектом, поділені за рівнями складності для дітей, їхніх   батьків, для освітян, для працівників культури. Тож бібліотекарі взялись активно освоювати комп’ютерну техніку, аби потім допомагати в цьому і решті жителів громади.

Хмельницька область.

Фото Хмельницької міськради.