Вартість будівництва — понад півмільярда гривень.

Це підприємство із зарубіжними інвестиціями прийматиме сировину від аграріїв регіону та перероблятиме її. Досі утилізацією тваринних решток займався Жовківський костомельний завод, який викликав нарікання і у місцевих жителів, і в екологів. Це підприємство давним-давно потребувало модернізації. Відтепер цю нішу, ймовірно, займе новий Буський завод «Фіднова», де виготовлятимуть м’ясо-кісткове, кісткове борошно і тваринні жири для свійських та хатніх тварин.

Що важливо, це підприємство ще надаватиме послуги зі збирання та транспортування решток сільськогосподарських тварин з птахофабрик, м’ясокомбінатів та забійних цехів і на своїх потужностях здійснюватиме їх переробку. Для екології регіону — це великий плюс, бо часто рештки тварин утилізували будь-де.

Потужність заводу «Фіднова» — понад 220 тонн сировини за добу. Щодня з конвеєрної лінії сходитимуть до 90 тонн готової продукції. У перші місяці на заводі працевлаштують 60 осіб. Як запевнили керівники підприємства, виробничий проект розроблений з урахуванням вимог міжнародної сертифікації, а це означає, що компанія зможе експортувати свою продукцію у будь-яку країну.

«Фіднова» входить до складу групи компаній «Ефективні інвестиції», які працюють у багатьох галузях економіки. Зокрема, у Самборі перепрофілювали колишній хлібозавод у підприємство з виробництва паперової упаковки.

«Львівщина входить у ТОП-6 областей із залучення інвестицій та в ТОП-8 із сприятливим мікрокліматом для ведення бізнесу. Розвиток підприємництва — це один із ключових критеріїв, що визначають область як сильний і розвинутий регіон з високою інвестиційною привабливістю. Для нас надзвичайно важливо залучати підприємства агропромислового комплексу, які діють за високими стандартами, створюють високотехнологічні виробництва з дотриманням ветеринарно-санітарного контролю та з урахуванням екологічної безпеки регіону», — заявив під час відкриття заводу голова ОДА Максим Козицький.

Фото прес-служби ОДА.