Міський бюджет від «паперових переїздів» втратив понад 140 млн грн. Така ціна суперечок між чиновниками обласної та міської рад, а якщо конкретно, між їхніми очільниками — Олександром Ганущиним, уже колишнім головою облради, та Андрієм Садовим, міським головою Львова.

П’ять обласних комунальних підприємств, серед яких чотири лікарні та музей, «переїхали» в села та містечка, де сплачували податки на фізичних осіб, хоч і надалі перебували у Львові. Центр екстреної меддопомоги та медицини катастроф перереєструвався у селі Завадівка Турківського району, державний онкологічний регіональний лікувально-діагностичний центр — у Старому Самборі, обласний госпіталь ветеранів війни та репресованих — у селищі Дубляни Самбірського району, обласна клінічна лікарня — у Великому Любені Городоцького району, а історичний музей — у Червонограді.

Історія з «переїздами» викликала вкрай негативне сприйняття населення. Річ навіть не в 150 млн грн, які під час пандемії втратив Львів, на який припало найбільше навантаження з лікуванням хворих на короновірусну інфекцію. Почалися й інші переїзди в районах області. Мостиська райрада перереєструвалася в селі Гостинцеве. Самбірська райрада — у селі Вощанці, Дрогобицька райрада і РДА — у селі Рихтичі. Проблема в тому, що недалекоглядні чиновники розхитували підвалини держави, зводили до фарсу функціонування регіональної влади.

Верховна Рада вчасно прийняла закон, який заборонив безпідставну перереєстрацію комунальних установ. Відтепер змінити місце реєстрації комунального закладу можна лише з дозволу місцевої влади, де цей заклад розташований.

Львів.