На знімку: у новому відділенні кардіохірургії та трансплантації серця.

Це сучасний кардіологічний центр, у який інвестували понад 50 млн грн. Будівництво тривало протягом року.

Львів поставив перед собою амбіційну мету: вивести медоб’єднання на світовий рівень. Тут зібрали найкращих фахівців, найсучасніше обладнання.

Як розповів керівник новоствореного відділення Роман Домашич, у лікарні можуть надати весь спектр допомоги — від шунтування, пластики, заміни клапанів і до трансплантації серця. Сучасна електрофізична лабораторія дасть змогу допомагати хворим і в разі порушення ритму серця. У відділенні — 30 ліжок, із них 10 — реанімаційних, 20 — до і після операції. І одна палата для пацієнтів після трансплантацій.

Медики вважають, що для лікарні закупили найсучасніше обладнання, як у кращих клініках Польщі, Австрії та Німеччини. Це дасть змогу відкоригувати будь-яке порушення ритму серця, від брадикардій — коли низька частота серцевих скорочень, і до найскладніших тахікардій. Тепер тут є можливість проводити надскладні операції з мінімальними розрізами та травматизмом. Через незначний прокол кардіохірурги матимуть доступ до ділянки серця, яка провокує порушення ритму.

У лікарні швидкої допомоги очікують, що найближчим часом кількість операцій зросте вдвічі, бо по допомогу до львівських медиків звертаються і мешканці сусідніх областей.

Фото прес-служби міськради.