Організаторам, серед яких був і благодійний фонд «Подільська громада», створений Вінницькою міськрадою, вдалося зібрати 45 тисяч гривень. Отримані кошти витратять на потреби вінничан, які виконують завдання у районі ООС. Про це йдеться у повідомленні Вінницької міськради.

Особливість фестивалю в тому, що пропоновані страви готували просто неба у польових кухнях, які надали військові підрозділи, що дислокуються в області, а також рятувальники головного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій. Своє вміння демонстрували кухарі у військових одностроях, рятувальники ДСНС, колишні воїни-афганці, волонтери, учні і студенти спеціалізованих навчальних закладів, де готують фахівців з організації харчування.

Гості фестивалю мали можливість спробувати 23 страви. Перлову кашу, яку ще називають солдатською, готували за особливим рецептом знавець української кухні Костянтин Грубич, який приїхав з Києва, разом з вінничанкою Оленою Павловою, дослідницею страв подільської кухні. Допомагали їм в цьому представниці ГО «Гармонія». За словами пані Олени, кашу пропонували за полтавським рецептом, з овочами. Було б добре, якби військові кухарі урізноманітнили її приготування для солдатських їдалень, вона готова поділитися рецептом цієї каші.

Фестивальна тарілка з набором страв, що їх робили у присутності охочих продегустувати, коштувала 100 гривень. Саме так зібрали названу вище суму грошей.

Смакували наїдки під супровід виступів місцевих артистів, зокрема військових.

При вході на фестивальні локації розмістили портрет Тараса Сича. Він пішов добровольцем на війну з окупантами з початком бойових дій на Донбасі. Був пацифістом, не брав до рук зброї навіть в умовах, коли перебував у місцях обстрілу. Саме так сталося 13 лютого 2015 року. Намет кухаря «прошили» осколки. Від одного з них кухар загинув.

Тарас Сич нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Фото з сайту Вінницької міськради.