До складу робочої групи ввійшли представники державних контролюючих та правоохоронних органів. Вона створена після нарікань підприємців щодо діяльності незареєстрованого бізнесу в області та його негативного впливу на легальну підприємницьку діяльність.

«Нелегальне виробництво не дає змоги громадам отримувати податки, а задіяним працівникам — належні соціальні гарантії, передбачені чинним законодавством про працю», — наголосила Олена Бойко.

«Учасники засідання обговорили повноваження державних органів стосовно припинення роботи нелегальних виробників та визначили першочергові завдання задля формування здорового бізнес-середовища. Також мова йшла про необхідність внесення змін до нормативно-правових актів щодо розширення повноважень державних органів під час виявлення та припинення нелегальної підприємницької діяльності», — повідомляє прес-служба Чернігівської ОДА.
На засіданні вирішено рекомендувати управлінню Національної поліції в області провести роботу з дільничними інспекторами задля виявлення місць нелегального виробництва чи торгівлі.

Чернігів.