У неї широке коло завдань: легалізація робочих місць, детінізація доходів, забезпечення повноти сплати податків до бюджетів усіх рівнів, а також соціальний захист найманих працівників тощо. Про все це йшлося на першому засіданні групи. Її очолив заступник міського голови Вінниці Андрій Очеретний. Серед учасників представники державних структур — управління Державної податкової служби, Держпраці, Пенсійного фонду, виконавчих органів міськради.

Під час обговорення заходів на три наступні місяці наголошували на особливості нинішньої ситуації у зв’язку з пандемією COVID-19. За таких умов важлива кожна гривня, що надходить у гаманець громади.

Головним завданням для групи, як зазначалося на засіданні, є роз’яснювальна робота серед юридичних та фізичних осіб — підприємців щодо дотримання ними вимог трудового законодавства у питаннях використання найманої робочої сили та запобігання фактам неофіційних трудових відносин. Звичайно, обов’язкова сплата податків у визначених розмірах.

Які важелі впливу на неплатників податків у робочої групи? Нагадаємо, її учасники представляють державні структури, які безпосередньо відповідають за наповнення бюджету. Вони надаватимуть їм додаткову інформацію про боржників, повідомлятимуть про інші порушення у важливій справі наповнення бюджету.