Голова Хмельницької ОДА Сергій Гамалій, народний депутат України Сергій Мандзій, Перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук.

Основним питанням порядку денного став перебіг будівництва Палацу спорту на вулиці Прибузькій, який споруджується в межах національної програми «Велике будівництво».

«Палац спорту має велику соціальну значущість для всієї Хмельницької області. Тут можна буде проводити не лише спортивні, а й культурно-мистецькі заходи: концерти, виставки, фестивалі», — зазначив Руслан Стефанчук.

Учасники засідання також обговорили можливості покращення приміських пасажирських перевезень на Хмельниччині. «Розвиток приміських залізничних транспортних систем може принести величезні суспільні вигоди. Зокрема, ми маємо зосередити увагу на створенні зручного, якісного, дешевого приміського сполучення в межах Хмельниччини», — підкреслив Перший заступник Голови Верховної Ради.

Руслан Стефанчук також наголосив на важливості відновлення історичних пам’яток і розвитку туристичної галузі Хмельниччини.

«Хмельниччина — регіон, що має можливість презентувати потужний потенціал об’єктів історико-культурної та архітектурної спадщини. Але, на жаль, сьогодні більшість із них потребують істотного відновлення. Лише чотири пам’ятки архітектури Хмельниччини потрапили до проекту «Велика реставрація». До конкурсу було допущено лише об’єкти державної форми власності. Водночас чимало пам’яток архітектури національного значення, що потребують реставрації, перебувають у комунальній формі власності», — сказав він.

За словами Руслана Стефанчука, спільне завдання Міжфракційного депутатського об’єднання «За Хмельниччину» — «розвивати Хмельницьку область та Україну загалом». «Варто докласти максимальних зусиль, аби перетворити її на привабливий, комфортний та безпечний для проживання край», — зазначив Руслан Стефанчук.

Секретаріат Першого заступника Голови Верховної Ради України.

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.