Вісім територіальних громад отримали сертифікати на підтримку освітньої сфери загальною сумою понад 12 мільйонів гривень. Це Вигодська, Заболотівська, Івано-Франківська, Космацька, Перегінська, Печеніжинська, Поляницька та Яремчанська ТГ. Кошти надійдуть на обладнання шкільних кабінетів сучасним програмним забезпеченням. Цей проект реалізують за підтримки Міністерства цифрової трансформації.

У ці дні Асоціація міст України — на слуху, адже виповнилося 29 літ від дня її заснування. В Івано-Франківську з цієї нагоди відкрили сучасний офіс для громад, а регіональне відділення АМУ стане пілотним проектом щодо перетворення на сервісний центр. Голова РВ АМУ Руслан Марцінків та виконавчий директор цього відділення Юрій Стефанчук (на знімку справа наліво) запевнили, що офіс стане справжнім центром обміну досвідом та надання консультативної підтримки муніципалітетам.

«Івано-Франківське регіональне відділення за чисельністю членів є найбільшим в АМУ. До нього входить 59 громад: 15 міських, 23 селищні та 21 сільська. Громади Прикарпаття відчувають постійну підтримку Асоціації міст України, яка з 1992 року віді-грає важливу роль у формуванні єдиної позиції місцевого самоврядування, до якої сьогодні прислухаються всі», — наголосив Юрій Стефанчук.

З ініціативи Асоціації міст України 1 липня в Івано-Франківську відбувся всеукраїнський діалоговий захід із питань освіти «Забезпечення якості й доступності повної загальної середньої освіти в територіальних громадах». У ньому взяли участь заступник міністра освіти і науки Ігор Гарбарук, освітній омбудсмен Сергій Горбачов, виконавчий директор АМУ Олександр Слобожан, міський голова Івано-Франківська, голова РВ АМУ Руслан Марцінків та виконавчий директор ІФ РВ АМУ Юрій Стефанчук, керівники виконавчих органів з питань освіти міських, селищних, сільських рад, експерти.

Під час заходу обговорили актуальні питання діяльності органів місцевого самоврядування у сфері освіти, стратегічного планування мережі закладів освіти, фінансової автономії закладів освіти та форм.

Івано-Франківська область.

На знімку: під час відкриття офісу РВ АМУ.

Фото Івано-Франківського РВ АМУ.