В рамках національної програми «Велике будівництво» за обласні та державні кошти з’являються зведені з нуля амбулаторії і модернізуються лікарні, які працюють уже багато років.

Майже сім тисяч жителів Девладівської громади зможе приймати нова амбулаторія, яка з’явилася на місці старої поліклініки в центрі селища (на знімках). Будівлю утеплили, передбачили окремий вхід для дітей, яких батьки приводитимуть на огляд чи щеплення, створили світлі просторі кабінети для прийму пацієнтів. Для осіб з інвалідністю обладнали два пандуси і туалет.

«У нас багато літніх жителів. На обстеження доводилося їздити в місто. Це було дуже незручно. Тепер усе на місці. Чекаємо на відкриття», — каже місцева жителька Наталя Баранова.

Також передбачили лабораторію, оглядову, процедурну й маніпуляційну. В окремому крилі підготували двокімнатну квартиру для лікаря. Уже завезли меблі та обладнання: електрокардіограф, пульсоксиметр, гематологічний аналізатор для вимірюванння параметрів крові, телемедичне устаткування, щоб лікарям було зручно радитися з колегами з обласних установ. У дворі завершують облаштовувати резервуар для води. З’явилося і нове службове авто, яке стане в пригоді для обслуговування великої території громади.

«Наша нова амбулаторія — яскравий приклад взаємодії різних гілок влади. Збіглися плани Президента, керівництва області й громади», — вважає голова ОТГ Олена Нелипа.

Практично все — від покрівлі, вікон і комунікацій до оздоблення — змінюють під час реконструкції дитячої лікарні № 5 у Дніпрі. Тут створюють сучасну базу для лікування та реабілітації юних жителів із трьома стаціонарними відділеннями, потужним діагностичним блоком і лабораторією, кабінетом телемедицини та сучасним реабілітаційним центром з басейном, залами ЛФК і сенсорною кімнатою.

«Лікарня розрахована на 90 ліжок. Палати будуть світлі й затишні, на одного-двох пацієнтів. Щоб було комфортніше, частину приміщень розширили», — розповіла генеральний директор лікарні Наталя Фоменкова.

Нині у розпалі внутрішні роботи. Упорядковують коридори й майбутні палати.

«Рухаємося із сьомого поверху вниз, дійшли до п’ятого. Паралельно розводимо пожежні й комп’ютерні мережі, обладнуємо електричні та сантехнічні», — зазначив представник підрядної організації Роман Іванов.

Дніпропетровська область.

Фото з відкритих джерел.