Для гостей свята організатори підготували тематичний ярмарок із сувенірами та смаколиками, яскраві фотозони, виступи місцевих музичних і хореографічних колективів, цікаві майстер-класи та розваги.

Цього ж дня у будівлі місцевого громадського центру відкрили музей лаванди, експонати якого розповідають про особливості вирощування цієї рослини та різні її сорти, продукцію, що виготовляють з лаванди, а також історію фестивалю. Водночас на другому поверсі центру відбулася презентація виставки художніх робіт заслуженого вчителя України Леоніда Фесенка та його учнів. Представлені на ній пейзажі присвячені мальовничим краєвидам Пулинщини.

Відкриваючи святковий концерт, організатор фестивалю, голова правління Пулинського громадського центру Надія Сірик розповіла, що перші кущі лаванди привезли до селища десять років тому засновники місцевого благодійного фонду Дон та Ненсі Міллери, котрі й розповіли про лавандові фестивалі, які вони традиційно проводять на своїй фермі у США. Цей досвід вирішили перейняти організатори заходу в Пулинах. Вони переконані, що такі свята не лише приваблюють поціновувачів духмяних квітів, а й сприяють популяризації благодійництва, громадської і волонтерської діяльності.

Фото з сайту pulyny.news.