За словами депутата Чернівецької обласної ради Сергія Добржанського і згідно з документами, які він виставив у соцмережах, Чернівецька ОДА не виділила жодної копійки на ремонт доріг у Чернівцях з Державного фонду регіонального розвитку та з Державного дорожнього фонду.

«Найбільша громада, яка має третину населення області та платить стільки ж податків, отримує нуль гривень на дороги. Це за того, що ОДА на ці цілі отримала з дорожнього фонду 270 та 52 мільйони гривень», — ідеться у повідомленні Сергія Добржанського. За його словами, депутати на останній сесії обласної ради пропонували вкотре звернутися до ОДА щодо виділення коштів на ремонт доріг. «Але я наштовхнувся на конкретний цинізм з боку обласних чиновників. Коли я виступив із пропозицією повторно звернутися до ОДА, мені порадили звертатися з цією пропозицією до адміністрації в іншій формі. В якій? Колективного депутатського звернення недостатньо?», — заявив він.

«Розумію, що комусь важливіше відремонтувати дорогу до своїх рідних сіл, виділивши 60—90 мільйонів туди, де сукупна кількість населення становить шість-сім тисяч, а не громаді у 270 тисяч. Розумію, що міська влада вам, як кістка в горлі. Але і ви користуєтеся цими дорогами, і ви ламаєте свої машини. Ви ж розповідаєте про красу Чернівців. Та все-таки бажання нашкодити перемагає здоровий глузд. А це дуже сумно», — написав С. Добржанський на своїй сторінці у Фейсбуці. На жаль, у Чернівцях через фінансову ізоляцію від центру та області дороги дісталися місту від кількох генерацій попередніх влад і залишаються чи не найгіршими в Україні. Така розплата містянам за те, що обрали незалежну міську владу і депутатів від «Єдиної альтернативи».

Чернівецька область.