Німецький медик утринадцяте за дев’ять років приїжджає до Львова. Все почалося в 2012-му під час Євро-2012, коли німецькі вболівальники організували доброчинну акцію з безплатного оперування українських дітей. Відтоді Клаус Екснер оглянув майже 600 пацієнтів із вродженими вадами, післяопіковими рубцевими деформаціями, рановими дефектами і разом із львівськими хірургами прооперував 250 дітей з різних областей України. Він приїжджає до Львова і допомагає дітям позбутися вроджених чи набутих вад, передає свій досвід українським колегам.

Міський голова Львова зустрівся з німецьким хірургом Клаусом Екснером і вручив йому скульптуру «Лев» — зменшену копію львівського пам’ятника, встановленого до 100-річчя утворення Західноукраїнської Народної Республіки.

«Проводимо дуже різні операції. Багато дітей мають вроджені вади обличчя, не можуть відкрити свої повіки і тому мусять ходити, закидаючи голову, щоб бачити. Є з гемангіомами, є дуже багато різних випадків. І ми стараємося у міру можливості допомогти їм», — розповів професор Клаус Екснер.

Він також подякував українському футболісту Олександру Зінченку, який профінансував приїзд німецьких лікарів до Львова.

«Щоразу професор приїжджає в Україну і робить жест доброї волі, допомагає нашим дітям і передає свій багатий досвід нашим лікарям. Думаю, що і в майбутньому наша співпраця триватиме, від чого наші спеціалісти стануть ще більш успішними і фаховими», — прокоментувала керівниця управління охорони здоров’я міськради Леся Кобецька.