Їх ефективність підтверджено роботою такого само обладнання, яке вже працює на КНС № 2 і № 5. Відтепер усі найбільші такі об’єкти, що перекачують фекальні стоки, захищені від шкідливих випарів та неприємних запахів.

Цей результат має величезне значення для збереження екології та безпеки повітря для людей, які мешкають неподалік санітарних зон станцій.

«Така система очищення повітря вже давно розроблена і використовується у світі, а для України це — новинка. І ми першими в нашій державі вирішили використати цю інновацію та переконалися — озонування дає потужний ефект, — ділиться приємною новиною директор комунального підприємства «Луцькводоканал» Віктор Гуменюк. — На сьогодні маємо стабільну роботу озонаторів на всіх чотирьох найбільших КНС Луцька. За своїми властивостями озон значно потужніший за хлор та інші популярні окислювачі. Він не тільки знешкоджує віруси і бактерії, а й впливає на мікроорганізми — дріжджі, плісняву, спори. Крім того, озон не залишає шкідливих продуктів, реагує на аміак, сірководень, меркаптани та на інші забруднювачі».