Його започаткували Полтавська торгово-промислова палата, міськрада, ОДА та місцевий Фонд підтримки підприємництва.

Крім вітчизняних виробників і управлінців, у цьому масштабному дійстві взяли участь представники Китаю, Туреччини, Азербайджану та Швеції. Адже його фундатори ставили за мету підтримати наш малий і середній бізнес, який рухає українську легку промисловість, насамперед через поглиблення міжнародного співробітництва.

Для непосвячених нагадаємо, що наймолодше місто Полтавщини Горішні Плавні (колишній Комсомольськ) народжувалось у середині минулого століття як своєрідний житловий доважок до тамтешнього гірничо-збагачувального комбінату. Тож і сьогодні його вважають містом гірників. Однак ще в радянські часи для того, щоб забезпечити роботою дружин тих, хто добуває руду, тут звели потужну фабрику трикотажного полотна.

На щастя, у період, коли ринкова стихія вщент руйнувала такі непрофільні для регіону виробництва, у місті знайшлись ініціативні люди, котрі зберегли його. Щоправда, в іншому форматі багатьох малих і середніх підприємств. Останні вже давно виросли із коротких штанців і перетворили Горішні Плавні на одну зі столиць трикотажно-текстильного виробництва, яку добре знають не лише в Україні.

Однак для його подальшого розвитку та, власне, відродження легкої промисловості в нашій державі треба зробити ще дуже багато. Про це говорили учасники тематичного бізнес-форуму, що відбувся в один із днів ярмарку. На ньому йшлося про пошук нових ринків збуту й сировини, необхідність усунення технічних та інших бар’єрів для експорту продукції, налагодження взаємовигідного партнерства з іноземними колегами.

Ярмарок текстилю вкотре підтвердив потенціал такої синергії зусиль. У його рамках у міському парку культури та відпочинку було організовано виставку-продаж текстильної продукції, виготовленої вітчизняними підприємствами.

Та, певно, найбільше позитивних емоцій господарям і гостям додали учасники фестивалю «Подіум національної моди» (на знімку) й конкурсу «Юні король і королева». Зрештою, привабливі фотозони, яскраві культурно-мистецькі заходи перетворили ярмарок-форум на справжнє свято творчості та краси.

Фото з сайту Горішньоплавнівської міськради.