Тут з позаминулого століття діє унікальна водяна кузня «Гамора» — єдина в Україні.

Тож сюди на урочисте відкриття фестивалю «Гамора-2021», що вже більш як чверть століття традиційно проводиться влітку та стає добре відомим і за межами Закарпаття, крім місцевих майстрів, прибувають знані ковалі з сусідніх областей та з-за кордону, численні туристи та фольклорні гурти. Девіз «Гамори- 2021» — «Куємо майбутнє разом».

— Наша Керецьківська громада вперше організовує фестиваль такого рівня. Цьогоріч формат дійства розширено. Крім ковальського мистецтва, в ньому об’єднано пісенно-поетичний фестиваль «Лицар Карпат на «Гаморі», зліт бардів західного регіону України біля «Боржавської ватри» та велогонку «Герої Срібної землі», — розповів голова Керецьківської ОТГ Михайло Мушка. — Концертну програму було насичено народними колективами і естрадними виконавцями.

Очільник ОТГ подякував усім, хто долучився до проведення фестивалю. Зокрема працівникам Керецьківської сільради, вчителям с. Лисичово, колективу Лисичівського лісництва, голові Полянської громади Івану Дрогобецькому, директору музею «Гамора» Віктору Петровцію, підприємцю Івану Кострабі...

До речі, цього разу на «Гамору» завітало чимало високоповажних гостей з Ужгорода, Мукачева, Хуста, Києва та інших міст і районів. А ще «Гамора» запросила до себе на гостину інший фестиваль, яким опікується літературна агенція «Зілля», а саме Василь Кузан і Таня П’янкова, — «Лицар Карпат». Виступили майже тридцять бардів і поетів.

Наступного дня барди провели круглий стіл на тему «Проблеми розвитку української авторської пісні». Тож «Гамора-2021» дуже сподобалася усім, а особливо — тамтешній малечі (на знімку).

Фото надано організаторами.