Два десятиліття тому ця установа, яка до цього працювала виключно з пересувними виставками, нарешті відчинила свої двері. Це стало можливим унаслідок вимог місцевої громади, рішення обласного керівництва, підтримки на загальнодержавному рівні, подвижницької роботи колективу.

Тоді приміщення музею не змогло вмістити всіх охочих взяти участь в офіційній церемонії урочистого відкриття. А за кадром залишилось чимало важливих моментів, пов’язаних із вирішенням організаційних і господарських питань у максимально скорочені терміни, нічні чергування в умовах відсутності сигналізації, допомога колег з обласного краєзнавчого музею. На той час колектив першопрохідців очолював Валерій Давидов, нині член Національної спілки художників України, чия картина «Ранок мого музею» стала символічною складовою виставки з однойменною назвою.

Присвятою Музею мистецтв можна вважати і роботу члена НСХУ, завідувача картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна» Анатолія Кімнатного. Художник зобразив будівлю закладу, а як перехожі виступають конкретні люди, так чи інакше пов’язані з установою. Картина створена торік під час пленеру в рамках відзначення 50-річчя Всеукраїнського свята театрального мистецтва «Вересневі самоцвіти».

Також представлені твори Олександра Логвинюка, Бориса Вінтенка,  Михайла Надєждіна, Федора Лагна, Юрія Гончаренка.

Частину експозиції займає ілюстративно-інформаційний матеріал — друкована продукція музею, світлини тощо.

Олег ЮРЧЕНКО, заввідділу туристично-краєзнавчої та інформаційної роботи музею, Петро МЕЛЬНИК.