На цьому наголосив Голова Верховної Ради Дмитро Разумков на брифінгу після Погоджувальної ради.

Компенсаторні механізми у зв’язку з провадженням «Північного потоку-2». На всіх напрямах ми маємо обстоювати інтереси нашої держави, переконаний Голова Верховної Ради. «Північний потік-2», за його словами, не лише економічний проект, а й політичний, який може використовуватися як серйозний важель впливу і на країни Європи. І, приймаючи рішення запускати чи не запускати «Північний потік-2», треба зважити всі плюси і мінуси, і дивитися наскільки це вигідно державі Україна, зазначив Дмитро Разумков.

Підсумки п’ятої сесії. На думку глави парламенту, народні депутати ухвалили багато необхідних документів. Зокрема, це законопроекти про боротьбу з ковідом, підтримку бізнесу, реформу судочинства, яка впливає на рух України до Європейського Союзу і залучення інвестицій до нашої держави. Іноземні інвестори, зазначив Дмитро Разумков, повинні мати рівні та прозорі правила гри в українських судах, такі як в Європі та інших розвинутих країнах.

Оцінка діяльності народних депутатів. І канікули. «Оцінку нашій діяльності ставитимуть люди. По кожному конкретно і по інституції в цілому», -наголосив очільник законодавчого органу. Відповідаючи на запитання про депутатські канікули, Дмитро Разумков поділився, що планує працювати, а якщо з’явиться вільний час — відпочити із сім’єю в Україні.

Вл. інф.

Фото Олександра КЛИМЕНКА.