Так, поблизу Золотого-4 противник вів вогонь зі стрілецької зброї, біля Катеринівки двічі обстрілював позиції ЗСУ із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, а неподалік від Водяного, що на Приазов’ї, відкривав вогонь із гранатометів різних систем і стрілецької зброї. Крім того, у районі н. п. Миронівський зафіксовано проліт ворожого безпілотного літального апарата типу «Орлан-10» з перетином лінії розмежування.

На обстріли російсько-окупаційних військ українські захисники відкривали вогонь.

Станом на 7:00 ранку, 13 липня, зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню: неподалік від Південного окупанти вели вогонь із автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

«Бойових втрат за минулу та поточну добу серед військових Збройних Сил України немає», — сказано в повідомленні. Про факти порушень із боку російсько-окупаційних військ Українська сторона СЦКК повідомила представників Місії ОБСЄ, застосувавши встановлений координаційний механізм.

«Українські військовослужбовці контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил», — додали у відомстві.

Командування російських окупаційних військ на тимчасово окупованій території в Донецькій і Луганській областях продовжує здійснювати посилений контроль над станом справ у з’єднаннях і частинах оперативного угруповання бойовиків.

За даними Головного управління розвідки України, з початку поточного місяця в 1 (Донецьк) і 2 (Луганськ) «армійських корпусів» працює комплексна комісія ЗС РФ з перевірки стану бойової готовності окупаційних військ.

Особлива увага комісії приділяється умовам експлуатації озброєння та військової техніки, а також стану обліку, зберігання та витрат матеріально-технічних засобів, що надходять із РФ. Крім того, проводиться перевірка укомплектованості особовим складом і рівня професійної підготовки командного складу з’єднань і частин 1, 2 АК.