Це стало можливим завдяки реалізації проекту «Реінтеграція учасників АТО у суспільне життя громади шляхом залучення їх до участі у заходах щодо контролю за дотриманням природоохоронного законодавства, благоустрою та інформаційних кампаніях з підвищення екосвідомості та безпекових знань населення у місцях масового відпочинку на р. Случ», який є частиною затвердженого Плану громадської безпеки Новоград-Волинської міської територіальної громади на 2021 рік. Загальна вартість придбаного за фінансової підтримки Королівства Нідерландів високоякісного водолазного екіпірування становить 98 тисяч гривень. Користуватиметься ним у своїй повсякденній роботі водолаз Анатолій Дощинський, який є учасником АТО.

Це вже не перший проект, успішно реалізований Новоград-Волинською громадою спільно з неурядовою організацією «Сучасний формат» у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру.

Зокрема, у рамках ініціативи «Багатофункціональна творча майстерня «Релакс-субота для ветеранів та членів їхніх сімей» для організації змістовного відпочинку ветеранів АТО і членів їхніх родин на базі міського Центру наукової та технічної творчості учнівської молоді придбали ламінатор, кольоровий принтер, клейові пістолети, ноутбук та інше устаткування. Програма ООН із відновлення та розбудови миру також підтримала створення в громаді комунікаційного простору для ветеранів АТО й надала необхідне для його діяльності комп’ютерне обладнання та меблі.