Нагадаємо, місцем його проведення є територія пам’ятки архітектури — палац Потоцьких у Тульчині. Виступи відбуваються на сцені просто неба.

«Ми змінили концепцію театрального свята, — зазначила продюсер Ірина Френкель. — Територію палацу перетворимо на великий партер, а місто стане своєрідним театральним фойє, де влаштуємо ярмарки, фотозони, виступи вуличних музикантів. На території палацу буде від чотирьох до шести тисяч місць для тих, хто виявить бажання насолодитися оперним мистецтвом. Вхід безплатний, однак тільки за наявності сидячих місць».

Організатори презентували програму фестивалю. У перший день, 27 серпня, артисти Київського театру опери і балету для дітей та юнацтва представлять комічну оперу і сучасний балет. Увечері небо запалає запальним шоу театру вогню з Харкова.

28 серпня відбудеться прем’єра фентезі рок-опери «Орфей та Еврідіка назавжди», проект «O&E Entertainment LLC» (ОАЄ, Дубай) і ТОВ «LIMILEND BUSINESS COMPANY UKRAINE». Історичну оперу «Ярослав Мудрий» покажуть артисти Хмельницької обласної філармонії. Балет «Майська ніч» глядачі побачать у виконанні Київського театру опери і балету для дітей та юнацтва.

На третій день на гостей чекає ще одна прем’єра — авторської оперної програми «Bad Boys In Opera» Львівської національної філармонії та солістів з Канади, Словаччини, Польщі й Італії. Завершиться фестиваль феєричним «Мюзикл-шоу» від Національної оперети України.

Проект OperafestTulchyn є одним з найуспішніших мистецьких заходів на Вінниччині, який вдалося реалізувати обласній владі спільно з Тульчинською громадою і меценатами.

Вінницька область.