Загалом на облаштування інфраструктури індустріальних парків міська влада витратила майже 80 мільйонів гривень. За ці кошти збудовано під’їзні шляхи, прокладено комунікації, створено інженерно-транспортну інфраструктуру. Таку цифру назвав міський голова Вінниці Сергій Моргунов у своєму дописі на Фейсбук-сторінці. Натомість місто отримало нові виробничі потужності з робочими місцями. Інвестор зацікавлений у такій співпраці з владою.

Нині тривають роботи з будівництва ще одного заводу в індустріальному парку. Інвестором є відома європейська компанія Head Group. Тут виготовлятимуть лижі і спорядження для зимових видів спорту. Планують залучити до роботи 1 200 працівників.

На сусідній ділянці вже розпочато випуск продукції на новому заводі холодильного обладнання, збудованому в індустріальному парку. Перша черга підприємства введена в дію.

«Індустріальні парки цікаві для зарубіжних і вітчизняних інвесторів тим, що вони отримують земельну ділянку з необхідною інженерно-транспортною інфраструктурою, — зазначає Сергій Моргунов. — Крім того, на базі Вінницького індустріального парку реалізуємо проект зі створення власної системи енергозабезпечення. Таким чином зменшимо залежність від енергетиків».

За словами керівника міської громади, Вінниця має репутацію міста, дружнього до інвесторів. Такими є результати дослідження національного агентства «Кредит-Рейтинг», за підсумками якого місто отримало найвищий бал у порівнянні з іншими учасниками рейтингу.