Згідно з остаточними результатами, переможцем на дострокових парламентських виборах, які відбулися 11 липня, стала партія «Є такий народ». За нову політичну силу, яку створив шоумен Славі Трифонов, проголосувало 24,08 відсотка виборців. Вона буквально на фініші випередила партію ГЄРБ екс-прем’єра Бойко Борисова, яку підтримали 23,51 відсотка громадян. Різниця між ними лише 0,57 відсотка, або 15 659 голосів.

На перше місце у виборчих перегонах партію «Є такий народ» вивели болгари, які живуть за кордоном. За неї проголосувало 35,64 відсотка виборців, які в чужих країнах щовечора дивилися телепередачі «Шоу Славі Трифонова». У них він і режисери шоу висловлювали своє бачення змін у країні, які сподобалися багатьом. На другий день після виборів Славі Трифонов узагальнив їх і представив болгарам уряд експертів, котрі проводитимуть їх.

Однак не всі партії, які раніше разом виступали проти сваволі «режиму Бойко Борисова» і пройшли до парламенту, прийняли програму Славі Трифонова та запропонований ним склад кабінету міністрів. Його готовий підтримати… Бойко Борисов. Вони разом отримають майже рівну кількість депутатських місць у Народних зборах. Разом їм би вистачило голосів для сформування більшості. Але «Є такий народ» не хоче вступати в коаліцію з партією ГЄРБ.

І хоча ЦВК ще офіційно не підтвердила остаточні результати виборів і розподіл депутатських місць у парламенті, болгарські політологи, зважаючи на той факт, що решта партій в багнети сприйняла пропозицію Славі Трифонова про склад експертного уряду, знову заговорили про політичну кризу й нові вибори. Для країни це буде катастрофою, а деякі аналітики передбачають, що громадяни просто не підуть більше на вибори. Інші не виключають, що виборці зметуть із політичної арени не тільки партію «Є такий народ», а й інші дрібні партії, а в переможцях знову опиниться ГЄРБ.