І тут раптово загострилися «старі болячки». Сталося це на ґрунті футболу й COVID-19.

Відомий турецький клуб «Галатасарай» домовився з не менш відомим грецьким «Олімпіакосом» про проведення товариського матчу в Афінах. Зірки турецького клубу вирушили на гру на приватному літаку, за оренду якого клуб заплатив чималі гроші. В аеропорту грецької столиці гостей зустрічали не тільки представники «Олімпіакоса», а й санітарної влади. Вони проігнорували всі медичні довідки про те, що футболісти, тренери й працівники клубу перед вильотом пройшли тести на коронавірус і заражених серед них немає, і вимагали проведення нових експрес-тестів.

Футболісти «Галатасарая» категорично відмовилися робити повторні тести, а отже, і ступати на територію Греції. Масштаби скандалу, що вибухнув, грецька сторона навіть не могла собі уявити.

Як повідомило турецьке видання Hurriyet Daily News, міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу одразу зателефонував своєму грецькому колезі Нікосу Дендіасу й висловив усе, що він думає стосовно цього інциденту. Аж ніяк не в дипломатичному тоні міністр зазначив: «Злісне жорстоке й неспортивне ставлення, проявлене до «Галатасарая» в Афінах, не може бути байдуже сприйняте й неприпустимо. Крім цієї неприємної розмови, МЗС Туреччини викликало посла Греції в Анкарі, щоб висловити йому «різкий протест» з приводу негостинного ставлення до футболістів.

Цей скандал спричинив нове напруження між Анкарою і Афінами. Зрозуміло, що знадобиться багато часу й дипломатичних зусиль для нового налагодження відносин, що загострилися.