Председатель Верховной Рады Дмитрий Разумков выступает за доработку и повторное направление в Конституционный Суд Украины законопроекта, который предусматривает лишение полномочий народного депутата за систематическое игнорирование обязанностей и прогулы пленарных заседаний.

 

«Це принципова річ, яку, так чи інакше, треба буде зробити. Сподіваюся, коли знову нормально запрацює Конституційний Суд, ми повторно звертатимемося. Свого часу вже були направлені відповідні законопроекти. Ми на них отримали негативний висновок Конституційного Суду», — сказав глава парламенту в ефірі каналу «Hromadske».

Він зазначив, що позбавлення мандата народного депутата за невиконання обов’язків має бути передбачено в Конституції. «Я вважаю, що не варто витрачати кошти платників податків, якщо ти не можеш знайти часу на виконання обов’язків народного депутата», — наголосив він.

Голова Верховної Ради нагадав, що Конституційний Суд також надав негативний висновок до законопроекту, що передбачав внесення змін до Основного Закону та дозволив би позбавляти мандата за неперсональне голосування в парламенті. Водночас він зазначив, що проблему неперсонального голосування вдалося розв’язати шляхом запровадження кримінальної відповідальності за такі дії та сенсорної кнопки при голосуваннях парламентаріїв.

Прес-служба апарату Верховної Ради України.