Відповідне рішення члени комітету ухвалили на своєму засіданні.

«Щоб закрити гештальт щодо державних символів України, парламент має ухвалити цей законопроект. На жаль, за 25 років існування Конституції це питання не було вирішене... Прийняття цього закону сприятиме встановленню опису великого Державного Герба України, порядку його використання та правового захисту. Для його ухвалення нам потрібно 300 голосів», — цитує слова Руслана Стефанчука секретаріат Першого заступника Голови Верховної Ради.

За словами політика, майже всюди й надалі використовуватиметься Тризуб. Великий Державний Герб України призначений для виняткових випадків, які передбачені презентованим законопроектом.

«Насамперед на офіційних символах Президента України; на Великій Державній Печатці України та печатках, фасадах будівель резиденції Президента, Верховної Ради, Кабінету Міністрів, Конституційного Суду, Верховного Суду; у залі засідань Верховної Ради. А також на грошових знаках України за рішенням Національного банку», — розповів Руслан Стефанчук.

Як зазначив Перший заступник глави парламенту, «Великий Державний Герб — це вимога статті 20 Конституції України. Змінити цю статтю без референдуму неможливо, а виконувати необхідно. Тому пропонується компромісний варіант, який збереже велич нашого Тризуба та дасть можливість виконати вимоги Конституції, 25-річчя якої ми нещодавно так гучно відзначили».