За добу вакцинували від коронавірусу 108 759 осіб, загалом — 2 476 634, з яких 1 305 882 особи одержали дві дози імунопрофілактичного препарату.

Світ перебуває на порозі нової хвилі пандемії. Штам «дельта» є одним із головних факторів нинішнього зростання показників передачі інфекції, а масштаби механізму COVAX «досі занадто малі». Про це заявив гендиректор ВООЗ Тедрос Аданом Гебреїсус.

Вітчизняне МОЗ готується до поширення в Україні штаму «дельта». Відбулися торги, і до кінця липня буде поставка додаткового секвенатора до Центру громадського здоров’я. А також опрацьовується придбання ПЛР-тестів, які виявляють лише дельта-штам. Про це заявив в інтерв’ю РБК-Україна очільник профільного відомства Віктор Ляшко. За його словами, в Україні є можливість не допустити нового локдауну.

«І це не тільки дотримання протиепідемічних норм. Це й звернення до своїх старших родичів — батьків, дідусів, бабусь — щоб вони пішли й пріоритетно зробили щеплення проти коронавірусної хвороби», — зазначив Ляшко.

Він пояснив: якщо українці 60+ пройдуть імунопрофілактику хоча б на 80 відсотків, то потенційне зростання кількості випадків для системи охорони здоров’я буде некритичним.