Це були переважно цивільні люди, яких звинувачували у зв’язках з українським підпіллям та незгодою з діями окупантів. Під час розкопок у двох ямах виявили тіла і двох замордованих воїнів УПА, які були поранені взяті в полон і вбиті в катівні НКВС.

Розкопки та ексгумацію провів меморіально-пошуковий центр «Доля» — це комунальне підприємство Львівської обласної ради.

У заходах з увічнення пам’яті жертв більшовицького терору взяли участь громада Дрогобича та представники влади, священнослужителі. Військовослужбовці перенесли 78 домовин з монастиря до меморіалу «Тюрма на Стрийській», опісля скорботна процесія вирушила на центральну площу Дрогобича, на якій відбулося траурне віче.

«Наш обов’язок — віддати шану невинно вбитим мешканцям нашого краю. Вони були знищені тільки тому, що любили українську землю, свою мову, пісню, історію. Такі події показують страшне обличчя радянської тоталітарної системи, ми маємо засудити ці злочини. Трагічні події минулого ніколи не мають повторитися в нашому майбутньому», — заявив голова комісії Львівської облради з питань культури, інформаційної політики та промоції Святослав Шеремета.