— Фестиваль буде унікальним у межах усієї України, адже основна його ідея — об’єднання авторів-виконавців, які водночас є і творцями поезії й музики, і виконавцями, людей високої духовності та патріотизму, — розповідає одна з організаторів фестивалю, автор і виконавиця пісень, рівнянка Валентина Люліч (на знімку). — Формат саме цього фестивалю покликаний переламати усталені погляди щодо того, ніби в Україні немає якісної авторської пісні, вивести українське поетичне слово назовні та показати справжніх українських творців.

Валентина Люліч назвала електронну адресу slovospiv@gmail.com, за якою всі охочі взяти участь у фестивалі до 1 серпня можуть подати заявки. Вона розповіла, що до журі фестивалю увійшли такі імениті автори-виконавці, як Олександр Смик, Едуард Драч, Наталка Криничанка, Дмитро Лінартович, Микола Тимчак. На фестиваль запрошено багато цікавих та відомих гостей.

— У рамках фестивалю 14 серпня заплановано провести у Рівненському інституті післядипломної освіти круглий стіл на тему «Розвиток сучасної української авторської пісні та співаної поезії в Україні», — розповідає Валентина Люліч. — До речі, саме у Рівному цього року створено першу і поки що єдину в Україні Асоціацію діячів авторської пісні та співаної поезії Рівненського обласного відділення Національної всеукраїнської музичної спілки.

Фото з інтернет-ресурсу.